Stichting “Free a girl”

Elke ochtend staan wij op, brengen onze kinderen naar school en halen hen in de middag weer op. Voor ons is dat de normaalste zaak van de wereld, maar helaas zijn er ook andere situaties te bedenken waarin kinderen opgroeien.
In sommige landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika is kinderprostitutie namelijk een groot probleem. Meer dan een miljoen kinderen wordt in de landen gebruikt als lustobject en een groot deel van deze kinderen wordt in die tijd getraumatiseerd voor het leven.
De stichting “Free a girl” zet zich in om jonge kinderen te bevrijden uit deze mensonterende situaties. Verder investeert de stichting in medische zorg, opvang van slachtoffers, onderwijs en meer zaken die het leed van de slachtoffers kunnen verzachten.
“Free a girl” heeft op dit moment projecten lopen in bijvoorbeeld Brazilië, India en Nepal. Maar ook in Nederland vindt mensenhandel en gedwongen prostitutie plaats. Denkt u dan vooral aan minderjarigen die door zogenaamde “loverboys” de prostitutie ingelokt worden.
De stichting “Free a girl” is er voor al deze slachtoffers en probeert deze mensenhandel en halt toe te roepen, de slachtoffers te helpen en de daders veroordeeld te krijgen.
Daarom is het goed dat de stichting “Free a girl” aandacht krijgt! U kunt voor meer informatie kijken op de website en daar kunt u ook donateur worden. Zo weet u zeker dat u een goed doel steunt.